Aktivitet i Minihaven
Morgen
Hver morgen starter med en morgensamling på alle stuerne. Her sidder børn og voksne samlet om bordet eller på gulvet og får lidt at spise og drikke. Derudover foregår der forskellige aktiviteter som kan variere mellem, sang, musik, fortælling, dialogisk oplæsning, fortællerkuffert eller lignende. Vi taler om hvilke børn der er kommet i Minihaven og hvilke der eventuelt ikke er her i dag. Fælles for alle disse aktiviteter er, at vi har fokus på fællesskabet blandt børnene samt hvert barns individuelle rolle i gruppen. Det er en god og rolig måde at starte dagen på.
Formiddag
Formiddagen byder på mange forskellige aktiviteter i Minihaven. Vi vægter udeliv, natur og bevægelse rigtig højt og går derfor altid ud dagligt. Det kan være på vores store skønne legeplads, Naturbasen, kolonihaverne eller en af de omkringliggende legepladser i lokalområdet. Legepladsen byder på mange spændende udviklingsmuligheder, og vi bruger Naturbasen til at lede efter krible krable dyr og kigge på dem i små insektglas, styrke balancesansen ved at gå på line, hoppe løbe og kravle, udforske den taktile sans når vi går på eventyr omkring vores sanseområde og meget andet. Alt vejr er sjovt, sol, blæst, vandpytter – Vi leger ude i alt slags vejr.
Eftermiddag
Ifølge dagtilbudsloven skal der væres pædagogisk kvalitet og aktivitet på alle tider af døgnet og det giver god mening i en døgnåben daginstitution som vores.
Vi har også aktiviteter med børnene i middagsstunden og om eftermiddagen. Hvilke varierer efter hvilke børn der er på stuerne og af hvad der har været af aktiviteter om formiddagen. Vi kan vælge at det at børnene der bestemmer og følge deres initiativer eller vi kan planlægge projektforløb.
Ture
Vi tager også på længere ture, enten på vores gåben, i vores ladcykler, vores minibus eller med offentlige transportmidler. Turene har til formål at præsentere børnene for mange alsidige oplevelser vi vægter bl.a. natur, kulturelle og sanselige oplevelser når vi tager i Zoo, til Charlottenlund fort, på Zoologisk museum, til børne jazzfestival, Svanemøllen strand og mange andre dejlige steder.
Vi tager på ture i store og mindre grupper, alt efter turens destination og formål. Vi arbejder også meget på tværs af stuerne og tager derfor ofte på fælles turer med 2 voksne og 8 børn fra forskellige stuer. Herved kan vi styrke børnenes relation på tværs af stuerne samt deres sociale kompetencer ved f.eks. at sammensætte dem efter venskaber, udvikling, alder eller andet som vi vurderer relevant, i forhold til at udfordre og styrke børnenes individuelle kompetencer.
Indendørs
Vores store hus lægger også op til mange indendørs aktiviteter. Her er bevægelse også et gennemgående element. Vi har derfor mange motorisk udfordrende møbler.
Vores stuer er indrettet med legezoner og skal samtidig være så fleksible at vi kan fornye og forandre de udfordringer vi tilbyder børnene i hverdagen. Vi har bl.a. snurretoppe, skum-moduler til at bygge motorikbaner af, Bobles, madrasser til kolbøtter og tumle-lege ect.
Legetøj
Vi er en certificeret idrætsinstitution og vi prioriterer krop og bevægelse i vores praksis. Samtidig anerkender vi, at også andre pædagogiske aktiviteter er vigtige i børnene liv og derfor har vi også kvalitetslegetøj på alle stuer. Vi har dyr, duplo, bøger, biler, brio, legekøkken med tilbehør, dukker mv. Endvidere har alle stuer, puslespil, materialer til kreative processer, f.eks. modellervoks og tegneblyanter.
Musik og dans
Vi synger, hører musik og danser også meget gerne. Høresansen og rytmesansen er i fokus når vi leger sanglege, kobler sang og bevægelse sammen, spiller instrumenter og leger med rim og remser.
Vores krearum benyttes ofte – Her sætter kun fantasien grænser for mulighederne indenfor pap, papir, lim, glimmer, sakse, maling, rammer, vatkugler og meget meget andet.
Salen er et fantastisk sted at udfolde sig. Her er der højt til loftet på alle måder. Vi kan løbe, hoppe, danse, fjolle, trille, lege med bolde og puder og meget andet. Her bliver den vestibulære sans udfordret på alle mulige forskellige måder når vi har fokus på bevægelse i alle retninger.
Fælles for alle vores aktiviteter i Minihaven er, at vi søger at udfordre børnene indenfor deres nærmeste udviklingszone. Det gør vi ved at veksle mellem at præsentere dem for både velkendte samt nye aktiviteter og udfordringer. Ved de kendte aktiviteter styrkes selvtilliden og selvværdet når man bliver bedre og bedre til tingene, ved de nye aktiviteter tillæres nye kompetencer der skal udforskes og øves.
Fællesspisning
Fællesspisning – en gang om året afholder vi fællesspisning på stuerne, hvor I, barnet og barnets søskende spiser sammen med den andre forældre og børn. Familierne medbringer selv lidt mad til denne fællesspisning og vuggestuen sørger for drikkevarer. Fællesspisningen er en god mulighed for jer og de øvrige forældre til at få et indblik i, hvordan Minihaven fungerer og tale med personalet og andre forældre.