Skip to content

Børnehaven

Børnehaven har som resten af Haraldsgården gode fysiske rammer. En stor sal der bruges til rytmik, hockey, krumspring og kolbøtter. En dejlig stor have/legeplads, med et legestativ der både udfordrer de små og store børn, god plads til at cykle eller spille fodbold. Vi har vores egen terrasser, rumlepot, ladcykler og mulighed for at låne minibussen de dage vuggestuen ikke er på farten.

I børnehaveafdelingen er der tre grupper i et fælles team: Sæler, Søløver og Hvalrosser med i alt 24 børn i hver gruppe. Børnene er ca. 3.5 år når det flytter fra minihaven til børnehaven.

ÅBNINGSTID
Man – fre: 07.00 – 17.00

AFDELINGSLEDER
Rikke Ørnberg: 30329198

KONTAKT
Hvalrosser: 2324 9459
Sæler: 2494 4551
Søløver: 2324 9594
Hvaler/BASIS: 3035 1317

Normering

Der er to uddannede pædagoger samt en medhjælper på hver stue samt en pædagoguddannet chauffør og en afdelingsleder der ikke er i skema.

I Haraldsgården ansætter vi som hovedregel kun uddannet personale og de medhjælpere vi har, er dygtige med meget stor erfaring.

Vi modtager også pædagogstuderende. De er i børnehaven i 6 måneder ad gangen og indgår som en del af normeringen, i det de er lønnede.

Den normering gør, at vi kun yderst sjældent anvender vikarer. Det er en stor tryghed for børn og forældre, at der sjældent er ukendte mennesker sammen med børnene.

Gode fysiske rammer

Vi har gode fysiske rammer, som bl.a. en stor sal der bruges til rytmik, løb og kolbøtter og et krearum hvor vi maler på stort og småt. Vi har egen have/legeplads med legestativ, sandkasser, græsplæne, buske, træer og god plads.

Børnehaven holder til på 1. sal hvor de tre grupper fordeler etagens rum imellem sig. Det er også her de to store terrasser findes og hvor der er god mulighed for leg, natur og kreative aktiviteter i fællesskab mellem børn og voksne.

Bussen

Vores børnehave har en Rumlepot, den er indrettet med køkken, toilet og borde, den fungerer som en ”stue”, og den hedder “fluen uden vinger”. Bussen kører på tur hver dag hele året rundt. Det giver os en masse muligheder og fantastiske oplevelser fra Kronborg og kanonerne mod nord, til strand og skov mod syd. Børnene hos sæler, søløver og hvalrosser er på skift af sted 2 uger og hjemme 4 uger.

Bussen kører kl. 9:30 og er hjemme igen kl. 15:00.

Primærpædagog

En måned inden barnet starter i børnehaven modtager barn og forældre et velkomstbrev og informationer fra børnehaven, her får forældrene besked om hvilke gruppe, barnet skal starte i og hvem der er primærpædagog.

Børnehavens pædagogiske fokus

  • Venskaber og fællesskab
  • Leg
  • Pædagogisk idræt
  • Sproglig opmærksomhed
  • Natur og naturfænomener
  • Fri for mobberri

Herudover har vi fokus på de pædagogiske læreplaner, på vores traditioner og især på at hjælpe barnet med, at udvikle sin unikke personlighed og med plads til alle unikke forskelligheder.

Certificeret idrætsinstitution
Vi er en certificeret idrætsinstitution, men har stadig indrettet stuerne med legezoner der tydeligt markerer hvor børnene kan fordybe sig med f.eks. konstruktionslege, legekøkken, bøger, krea og motorisk udfoldelse. Vi har en masse forskellige redskaber til motoriske aktiviteter både ude og inde. Ligesom vi har et helt fantastisk læringsmiljø når vi er på tur ud i naturen med vores bus og vi tager ofte materialer fra naturen med hjem og bruger på legepladsen, til udstillinger og til kreative aktiviteter.

ÅBNINGSTID
Man – fre: 07.00 – 17.00

AFDELINGSLEDER
Rikke Ørnberg: 30329198

KONTAKT
Hvalrosser: 2324 9459
Sæler: 2494 4551
Søløver: 2324 9594
Hvaler/BASIS: 3035 1317

Back To Top