Skip to content

Praktiske oplysninger

Praktisk information vedrørende Vuggestuen

Intranet

Når barnet starter i vuggestuen, skal I logge ind på AULA

Al kommunikation med vuggestuen foregår via dette intranet og det er afgørende for os, at I opretter jeres barns stamkort på dette system.

I skal selv tjekke jeres børn ind og ud på vores skærme i vuggestuen.

Indkøring

Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager børn at falde til og blive trygge i nye miljøer og derfor har vi ikke en dagsorden for hvordan jeres barn skal køres ind i vores vuggestue.

Som udgangspunkt taget det et par uger, hvor I gradvis er mindre og mindre i vuggestuen men det kan også tage en uge.

Altid to medarbejdere til indkøring
Vi har altid to medarbejdere, der kører jeres barn ind, de det kan blive for sårbart med én voksen. Jeres barn skal ikke kun knyttes til én bestemt, da det er ikke altid han/hun er på arbejde.

I har en primærpædagog der til enhver tid er opdateret på jeres barns generelle trivsel og udvikling.

Vi lytter til jeres behov
Vi følger jeres barns rytme, og laver hverken om på søvn eller mad vaner. Vi har en holdning til børn, søvn og måltider og vi mener sammen med førende forskere, at det er skadeligt for mindre børn at blive vækket, ligesom vi mener at børn skal tilbydes den sammen mad som vi alle spiser og lykkes dette ikke, kan barnet få andet mad. Vi er meget villige til, at diskuterer dette med jer for vi ved at I kender jeres barn bedst.

Aflevering og afhentning

Når I afleverer jeres barn om morgenen, skal I have kontakt med en af os, der er tilknyttet barnets stue. Fortæl os gerne lidt om jeres morgen, hvis der er sket noget særligt eller hvis barnet har været vågen om natten. Det vil hjælpe os til at forstå, hvis jeres barn er træt.

Den gode aflevering
Hvis barnet er ked af det og græder, fordi det ved, I skal gå, gør det ofte situationen nemmere for barnet, hvis afleveringen af barnet er kort. Ved at trække tiden ud eller komme tilbage, når I først har sagt farvel, bliver afleveringen ofte sværere for barnet, fordi det bliver i tvivl om jeres hensigter – går I eller bliver I?

Barnet skal også være klar over, at der er handling bag jeres ord, når I siger farvel. Det er naturligvis svært at sige farvel til sit barn, når det græder, men oftest går det meget hurtigt over og barnet går i gang med at lege eller sidder hos en af os, til det er faldet til ro.

I er selvfølgelig velkomne til at ringe til os i løbet af dagen for at høre, hvordan det går med jeres barn, hvis afleveringen har været svær om morgenen.

Afhentning
Når I henter Jeres barn, er det også vigtigt at tale med os. Vi kan fortælle jer lidt om barnets dag og hvad barnet har lavet. Som ved aflevering er det også en fordel at der er handling bag ordene. Har I derfor besluttet at sige farvel, bør I gå. Ellers vil barnet måske blive forvirret og forsøge at trække afhentningen ud.

Når børnene bliver modtaget om morgenen, vil personalet ofte sidde ned for at skåne deres arme og ryg.

Påklædning og bleer

Vi er ude året rundt, også selvom det er koldt eller regner.

Derfor er det vigtigt, at I sørger for, at jeres barn har varmt tøj med, som det kan få på efter behov og at det har skiftetøj i sin kurv/pose på badeværelset. I vinterperioderne kan det være fodkoldt, og derfor anbefaler vi, at I tager hjemmesko med til jeres barn. Da vejret kan være ustadigt, bør I altid have regntøj til at ligge på barnets garderobeplads. Fornuftig påklædning er med til at holde jeres barn rask.

Husk navn i tøjet
Husk at skrive navn i alt tøj, finder vi tøj uden navn i vil det blive lagt i vores glemmekurv i vores vaskeri, som tømmes hver 3. måned.

Bleer
Vuggestuen har egne bleer, og derfor skal I ikke medbringe bleer.

Sutter

I skal selv medbringe sutter, Husk navn i og husk at tage dem med hjem for at koge dem fri for bakterier.

Sygdom

I en vuggestue med mange børn i en alder, hvor de sutter på og piller ved alting, spredes smitte let, og om vinteren er det ofte værst, fordi børnene kommer kort tid ud i frisk luft hver dag.

God hygiejne
Vi gør meget for at undgå sygdomme i vuggestuen. Sutterne koges hver dag og såvel voksne, som børn vasker hænder ofte i løbet af en dag. I vuggestueafdelingen er der spritdispenser, som vi opfordrer jer til at bruge inden og efter I har været på stuerne. Ligeledes opfordrer vi jer til at vaske jeres barns hænder på badeværelset, når I kommer og går, det er også en måde at forebygge at smitten spredes.

Når børnene skal tørres om munden eller have vasket hænder, bruger vi engangspapir og engangshåndklæder. Vi bruger gummihandsker, når vi skal skifte ble på et barn ligesom skiftepladsen vaskes af hver gang den har været brugt.

Undgå at sprede smitte
Er en fra personalet syg, bliver vedkommende hjemme for at undgå at sprede smitten til børn og voksne. Dette gælder også for barnet, og er jeres barn sygt, skal I holde det hjemme til det har haft en feberfri dag, ikke har dårlig mave, ikke kaster op eller er i behandling. Kontakt stuen hvis I er i tvivl om jeres barn må være i institutionen.

Når der opstår smitsomme sygdomme i vuggestuen, underretter vi jer om det, samt sætter opslag op, der fortæller om sygdommene og hvordan vi og I skal forholde jer til dem.

Hvis jeres barn bliver sygt, mens det er i vuggestuen, skal vi kunne få fat i jer, så I kan hente jeres barn. Derfor skal de telefonnumre I udleverer til os hele tiden være opdaterede.

Medicin
Personalet må almindeligvis ikke give medicin, men drejer det sig om livsvigtig medicin (f.eks. astmamedicin eller medicin mod feberkramper), giver personalet medicinen efter lægelig skriftlig instruktion.

Dagens rytme

Her vil i kunne se et eksempel på hvordan en i vuggestuen kan se ud:

kl. 7.00

Vuggestuen åbner.

Kl. 7.00 – 8.00

Frem til kl 7.30 er der morgenmad for børnene. Hvis barnet skal have morgenmad i vuggestuen skal barnet være afleveret inden dette tidspunkt. I dette tidsrum tager vi imod mange børn og vi er samlet i et team for at kunne give hvert enkelt barn den bedste start på dagen.

Kl. 8.00-8:30

Vi går med børnene til de stuer, hvor de hører til og tager imod de sidste børn, der ankommer.

Kl. 9.00

Vi har samling på stuerne med aktivitetskasser, sang og nærvær i hele gruppen. Vi spiser frugt og får vand.

Kl. 9.30 – 10.30

Vi går i gang med dagens aktiviteter enten inden døre eller udendørs. Det er vigtigt, at jeres barn er kommet kl. 9.30, da vi på det tidspunkt begynder på dagens aktiviteter.

Kl. 10.30-10:45

Vi spiser frokost

Kl. 11.30-12:00

Børnene lægges til at sove

Efterhånden som børnene vågner, får de tøj på, og kommer på “oppe-stuen” = Spilopstuen

Kl. 14.00

Børnene får friskbagt brød og lidt mælk eller vand at drikke. Derefter har vi forskellige aktiviteter, enten på stuen, i teamet eller på tværs i vuggestuen.

Kl. 16.00

Vi samler børnene på én stue for at rydde op til rengøring på de andre stuer.

Kl. 17.00

Vuggestuen lukker.

Forældresamtaler om det enkelte barn

Vi tilbyder en introduktionssamtale, når jeres barn starter i vuggestuen. Derefter tilbyder vi en 1 års samtale og I er selvfølgelig altid velkomne til at bede om ekstra samtaler, skulle I have brug for dette.

ÅBNINGSTID
Man – fre: 07.00 – 17.00

AFDELINGSLEDER
Line Skjoldborg Nielsen:
mobil: 2152 7054
mail: du3u@kk.dk

KONTAKT
Flyvefisken: 21357142
Hajerne: 23249415
Muslingerne: 23249405
Søstjernerne: 23249346

Back To Top