Skip to content

Basispladser

Basispladser er for børn, der har glæde af samvær med børn i almindelige daginstitutioner på trods af psykiske og fysiske handicap. Det vigtigste kendetegn for børn i basispladser er, at de på trods af deres særlige behov, profiterer af det inkluderende og mangfoldige miljø, der kan tilbydes i vores institution.

Det vigtigste kendetegn for børn i basispladser er, at de på trods af deres særlige behov, profiterer af det inkluderende og mangfoldige miljø, der kan tilbydes i vores institution. I Haraldsgården har vi 14 fleksible pladser. Vores basisgruppe består af to teams med 6-7 børn og 3 pædagoger i hvert team.

ÅBNINGSTID
Man – fre: 07.00 – 17.00

Haraldsgården
Ragnhildgade nr. 2
2100 Kbh. Ø

AFDELINGSLEDER
Rikke Ørnberg: 3032 9198

KONTAKT
Hvaler/BASIS: 3035 1317

En basisplads kan ses som en tryg og forudsigelig base

Ud fra denne base har barnet mulighed for at udforske sin omverden og deltage i institutionens aktiviteter og de sociale fællesskaber i institutionen.

Formålet med basispladser er at sikre, at børn på baggrund af en konkret vurdering af deres behov får en individuel støtte i et inkluderende miljø. Børnene får mulighed for at indgå i sociale fællesskaber, der kan fremme deres trivsel, udvikling og læring. Målet er at undgå, at børn, som kan profitere af at være en del af en almen institution, permanent overføres til specialinstitutioner.

De fleste børn profiterer af at være sammen med Haraldsgårdens andre børn og pædagogerne fra basisteamet følger derfor børnene når de f.eks. er med den store bus, har en dag i børnehaven eller i minihaven. Der er et tæt samarbejdet mellem pædagoger fra basisteamet og pædagoger fra det almene tilbud.

Inkluderende tilbud

Vi arbejder med et inkluderende tilbud og børnene deles op i grupper der er tilpasset deres behov og derfor kan de andre børn og basisbørnene med stor succes være sammen i løbet af dagen, enten på stuerne i børnehaven, i bussen, på legepladsen, på ture eller på en af stuerne på Blæksprutten, alt efter hvilke behov barnet og gruppen af børn har.

Som altid i vores pædagogiske praksis tager vi udgangspunkt i det enkelte barn, vi ser på barnet udfordringer, eventuel diagnose, behov, taler med samarbejdspartnere, forældre og møder i første omgang barnet hvor det er i vores omgivelser og i de relationer vi tænker det skal indgå i.

Eget lokale på 3. sal

Basisgruppen har deres egne lokaler på 3. sal hvor der er god plads til at dele børnene op i mindre grupper og til at være sammen når det er givende. Udover vores basisgrupper befinder vores døgnafsnit sig også på denne etage. De bruger etagen i tiden 16:00-07:00 samt i weekender og helligdage.

ÅBNINGSTID
Man – fre: 07.00 – 17.00

Haraldsgården
Ragnhildgade nr. 2
2100 Kbh. Ø

AFDELINGSLEDER
Rikke Ørnberg: 3032 9198

KONTAKT
Hvaler/BASIS: 3035 1317

Back To Top