Skip to content

20130610_105745

Velkommen til vores fantastiske bus-børnehaveliv

I Haraldsgården, er vi så heldige, at have en rumlepotte, der giver os mulighed for, at komme vidt omkring.

Bussen er en gave for os, den giver os mulighed for at være sammen med børnene på en helt anden måde, end vi har i byen. Vi fordyber os sammen, vi finder små biller og møder naturen, vi spiser maden ude, vi ser steder, jeres børn ellers ikke oplever, de skiftende årstider er vores læring og næring, og vi er vilde med vores bus.

Når vi er med bussen, tager vi ofte i skoven og til stranden. Vi oplever årstiderne skifter, kigger på dyrespor, pjasker med og i vand, kælker, bygger huler, laver bål, klatrer, finder frøer og edderkopper, spiser nødder mm. Vi har på denne måde en kæmpe legeplads, hvor vi lugter, smager, føler og oplever naturen, for fuld udblæsning.

Hvem er med bussen hvornår
Maximum 22 børn i alderen ca. 3,5 – 6 år

Minimum 3 medarbejdere.

Børnene er af sted 14 dage ad gangen, altid med de samme voksne.

Afgang og mødested: 9:40

Seneste mødetid i Børnehaveafdelingen/salen er klokken 9:15

Hjemkomst:15:00

Måltider i bussen 
Køkkenet laver hver dag lækre madpakker, der er færdige til servering. De består af rugbrød, grovboller, salater, grøntsager, indkøbt mad til bål og andet ernæringskorrekt spise. På denne måde skal medarbejdere ikke bruge tid på at smøre mad, varme mad, ordne og fikse. Maden er klar og spisestunden kan foregå hyggeligt og roligt, sådan som vi mener, den bør.

Mindst en gang på de 14 dage med bussen laver medarbejdere og børn sammen bålmad, og om vinteren serverer vi indimellem varm mad i bussen.

Dokumentation
I børnehaven snakker vi om vores oplevelser og hænger billedcollager op til både børn og forældres glæde.

Der tages mange skønne billeder af turene, se på væggen i børnehaveafdelingen ved elevatoren ligesom billederne uploades på vores intranet sådan, at I selv kan downloade dem i ønsker.

Forældrenes ansvar
Mød til tiden så jeres børn kan væres sammen med de gode venner.

Fortæl os hvis I tænker, vi skal gøre noget andet, end det vi gør, vi er meget modtagelige, og vi ønsker kun at skabe det bedste børneliv, hjælp os gerne med det.

Rygsæk
Vi er ude i alt slags vejr, og alle børn skal hver dag have deres egen rygsæk med. I den skal der være en drikkedunk, skiftetøj samt regntøj og gummistøvler.

Hvor køre bussen hen?
Bussen kører som hovedregel ikke mere end 30-40 minutter væk fra Haraldsgården. Det er vigtigt, at børnene ikke skal sidde for meget i bussen, men samtidig kan der naturligvis være super gode pædagogiske argumenter for at køre længere væk. Når det sker, vil I vide hvad planen og formålet er ☺.

Hus ?
Vi leder efter et sted vores bus kan have som fast tilholdssted i de kolde måneder. Det er endnu ikke lykkes os, at finde et sted men vi er i gang.

Bussen som rum
Vi betragter bussen som et rum på lige fod med de mange andre, vi har i Haraldsgården. Det er et sted, hvor børnene kan finde ro, sidde og fordybe sig i en samtale, med en god ven eller med en voksen, og/eller sidde i egne tanker for en tid, uden at blive forstyrret.

Rammerne i bussen er med til at bibringe børnene en forståelse for og nødvendigheden af, at kunne udvise hensyn.

Vi opfordrer aktivt de ældre børn til at være opmærksomme på de mindste, og giver dem derved muligheden for at tage ansvar for andre, og der igennem udvikle eget billede af egen formåen, samt styrke sammenholdet blandt børnene. En kammerat man har hjulpet, husker man bedre.

 

Back To Top